Hoe werkt het?
Hoe maak ik mijn persoonlijke sticker….?
Hier kunt u doormiddel van een aantal stappen uw sticker geheel naar wens maken. Omdat het maken van de stickers afhankelijk is van het door uw gekozen lettertype. We maken daarom gebruik van de website www.dafont.com waar zeer veel lettertypen op staan, gecategoriseerd zodat u per categorie een groot aantal lettertypen kunt kiezen. Hieronder kunt u door middel van het volgen van de diverse stappen uw eigen sticker creëeren.
Stap 1: Bepaal de maat van uw sticker(s), dit doet u door te kijken naar de plaats waar de sticker(s) moeten komen en daar de beschikbare ruimte op te meten. Als u deze maten weet (lengte en hoogte van de tekst) kunt u verder met stap 2.
Stap 2: Bepaal de tekst
Stap 3: Hiervoor moet u naar www.dafont.com, om het gewenste lettertype te zoeken. Een aantal veel gekozen lettertypen staan hieronder, plus een voorbeeld ervan. U kunt natuurlijk ook zelf een ander type zoeken. Hoe dat werkt wordt hieronder beschreven.
voorbeelden-tekstsoorten3-150x150
Met de komende twee afbeeldingen wordt u uitgelegd hoe de website werkt. Met de zoekfunctie kunt u een bepaald lettertype zoeken en met de subcatergoriën kunt u daar zoeken naar een geschikt lettertype.
deel-1-dafont-300x86
Wanneer u een lettertype heeft gevonden kunt u uw eigen tekst invullen om een voorbeeld te zien. De voorbeelden op de website zijn altijd in het zwart, echter kunt u ieder willekeurige kiezen (niet geheel onbelangrijk is dat het gekozen lettertype is zoals op dafont staat, het kan dus niet dikgedrukt worden of cursief). Bedenk welke kleur de letters moeten hebben en geef dit later ook door.
deel-2-dafont-300x102

Stap 4: U heeft inmiddels de grootte, de tekst en het lettertype bepaald. In deze laatste stap moet u bepalen of tekst alleen voldoende is of dat u ook een vlaggetje van uw favoriete land wilt hebben.
Stap 5: Bij alle extra vlaggetjes wordt de grootte bepaald door middel van de door u bij stap 1 bepaalde ruimte. Het vlaggetje zal hierbinnen passend worden gemaakt, met als gevolg de tekst kleiner wordt om zo alles in de beschikbare ruimte te houden.
Stap 6: U heeft nu alles voor uzelf bepaald, het is nu mogelijk deze gegevens naar mij te sturen zodat ik voorbeelden van de stickers voor u kan maken om uiteindelijk de eindversie te versturen.